powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

"Τελικοί" πριν τον τελικό

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός λίγες πριν συγκρουστούν για τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος καλούνται να βγουν νικητές σε ακόμη δύο πρόωρους τελικούς κόντρα σε Ούνικς Καζάν και Γαλατάσαραι αντίστοιχα.


Δεν είναι υπερβολή το να χαρακτηρίζονται αυτά τα δύο παιχνίδια τελικοί αφού κρίνουν την ευρωπαϊκή συνέχεια των δύο εκπροσώπων μας. Και μπορεί ο πρωταθλητής Ελλάδος και Ευρώπης Παναθηναϊκός να συνεχίζει στους "8" ακόμη και με ήττα, όμως σε μία τέτοια περίπτωση θα αντιμετωπίσει ξανά την Μπαρτσελόνα με μειονέκτημα έδρας. Και μπορεί να τα κατάφερε πέρυσι όμως φέτος δεν θυμίζει σε τίποτα εκείνη την ομάδα.

Γι' αυτό το λόγο οι "πράσινοι" καλούνται απόψε το βράδυ στη Ρωσία να επικρατήσουν ακόμα και με 1 πόντο, ώστε ν τερματίσουν στην πρώτη θέση του ομίλου και να ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για ένα ακόμη Final-4. Κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν θα είναι αφού μην ξεχνάμε πως η Ούνικς στον πρώτο αγώνα πήρε μεγάλο διπλό στο ΟΑΚΑ και έβαλε σε περιπέτειες τον Παναθηναϊκό.

Το ζητούμενο για τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι να παρουσιάσουν εικόνα παρόμοια με το εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Αρμάνι, όταν και μετέτρεψε σε περίπατο ένα ντέρμπι. Ομολογουμένως φέτος ο Παναθηναϊκός έχει σκαμπανεβάσματα από παιχνίδι σε παιχνίδι ή ακόμα και κατά τη διάρκεια αναμετρήσεων (όπως στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό), όμως είναι δεδομένο πως αν παρουσιαστεί όπως πρέπει και μπορεί τότε εύκολα ή δύσκολα θα φτάσει στη νίκη.

Στην αντίπερα όχθη ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Γαλατάσαράι σε ένα παιχνίδι που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό αν η φετινή ευρωπαϊκή παρουσία των ερυθρόλευκων είναι πετυχημένη ή όχι. Κι αυτό γιατί αν η ομάδα του Ίβκοβιτς πάρει τη νίκη με 2 πόντους και πάνω τότε παίρνει και την πρόκριση στους "8" κάτι που ήταν εξαρχής ο στόχος της φετινής νεανικής ομάδας.

Προσωπική εκτίμηση είναι πως οι Τούρκοι είναι αρκετά αδύναμοι μακρυά από την έδρα τους και λογικά ο Ολυμπιακός θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση. Από εκεί και πέρα για να κάνει την υπέρβαση και να φτάσει στο Final-4 θα πρέπει με μειονέκτημα έδρας να πάρει εκδίκηση από την Σιένα για τον περσινό αποκλεισμό. Το κατά πόσον αυτό είναι εφικτό θα το συζητήσουμε μετά το πέρας της αυριανής αναμέτρησης των κυπελλούχων Ελλάδος με την Γαλατά.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου