powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Σαν σήμερα 12 Νοεμβρίου στον αθλητισμό

1892- Ο William “Pudge” Heffelfinger γίνεται ο πρώτος παίκτης που γίνεται επαγγελματίας στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο όταν υπογράφει συμβόλαιο $500 με τους Allegheny Athletic Association.
1920- Ο Kenesaw Mountain Landis γίνεται ο πρώτος κομισάριος στο μπέιζμπολ.
1955- Οι Eddie Arcaro, Earle Sande και George Woolf είναι οι τρεις πρώτοι τζόκεϊ που μπαίνουν στο Jockey Hall of Fame στο Μέριλαντ των ΗΠΑ.
1961- Γεννιέται η Ρουμάνα Ολυμπιονίκης της ενόργανης γυμναστικής Νάντια Κομανέτσι.
1972- Ο Dun Shula γίνεται ο πρώτος προπονητής στο NFL που κερδίζει 100 αγώνες κανονικής περιόδου σε 10 περιόδους όταν οι Miami Dolphins κερδίζουν τους New England Patriots με 52-0.
1986- Ο Νίκος Αναστόπουλος σημειώνει με ατομική προσπάθεια το ένα από τα δυο γκολ της Εθνικής στον αγώνα Ελλάδα- Ουγγαρία (2-1) στο ΟΑΚΑ. Το γκολ αυτό θα παίξει για πολύ καιρό στο σήμα της εκπομπής “Αθλητική Κυριακή”.
1988- Ξεκινάει στη Θεσσαλονίκη η 28η Ολυμπιάδα Σκακιού, η δεύτερη που γίνεται στην Ελλάδα (η πρώτη ήταν το 1984). Η συμφωνία, που έχει υπογραφεί μεταξύ FIDE και Ελληνικής Κυβέρνησης είναι η διεξαγωγή των Ολυμπιάδων στην Ελλάδα κάθε 4 χρόνια, ενώ στα ενδιάμεσα θα τελούνται σε χώρες, που θα επιλέγει η FIDE. Η ομάδα της ΕΣΣΔ έρχεται αυτή τη φορά στην Ελλάδα με επικεφαλής τον Gary Kasparov.
1994- Η χρυσή Ολυμπιονίκης του στίβου, Wilma Rudolph, πεθαίνει σε ηλικία 54 ετών από καρκίνο στον εγκέφαλο.
2000- Ο Ολλανδός αμυντικός της Ρέιντζερς, Fernando Ricksen, γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του σκοτσέζικου ποδοσφαίρου που τιμωρείται με βάση το βίντεο ως αποδεικτικό στοιχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου