powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

"Προεκλογικές" αναμετρήσεις

Μία μέρα πριν τις αυριανές εκλογές 8 ομάδες του ελληνικού πρωταθλήματος ρίχνονται σήμερα στη μάχη της 9ης αγωνιστικής. Στις 17.15 η Ξάνθη υποδέχεται τον Ηρακλή και ο Αστέρας τον Πανσερραϊκό, ενώ στις 19.30 ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Πανιώνιο και ο Βόλος την Κέρκυρα.

Στην Θράκη και οι δύο ομάδες θέλουν να επιστρέψουν στις νίκες μετά από πολλές αγωνιστικές. Η γηπεδούχος Ξάνθη πραγματοποιεί ένα από τα χειρότερα πρωταθλήματα των τελευταίων χρόνων της και βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις 6 βαθμούς, ενώ έχει να γευτεί τη χαρά της νίκης από την 4η αγωνιστική.

Από την άλλη ο Ηρακλής μπορεί να ξεκίνησε πολύ καλά αλλά έχει μείνει και αυτός 5 παιχνίδια μακρά από τη νίκη και σταδιακά πέφτει προς τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Στο σημερινό παιχνίδι θεωρώ πως η Ξάνθη έχει το προβάδισμα, καθώς αν δεν καταφέρει να κερδίσει ούτε σήμερα τότε θα βρεθεί σε πάρα πολύ δύσκολη θέση.

Στο άλλο παιχνίδι των 17.15 ο Αστέρας υποδέχεται στην Τρίπολη τον Πανσερραϊκό. Οι Αρκάδες αποτελούν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος αφού βρίσκονται στην 4η θέση και έχουν γνωρίσει μόλις μία ήττα στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό. Πλέον στην Τρίπολη όλοι κάνουν όνειρα για είσοδο στα play- off αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς για κάτι τέτοιο.

Οι Σέρρες αντίθετα θα δώσουν μέχρι τέλους μάχη για την παραμονή τους και μπορούν να τα καταφέρουν αν καταφέρουν να εκμεταλλεύονται την έδρα τους όπως πριν μία εβδομάδα κόντρα στην Καβάλα. Το σημερινό παιχνίδι είναι πολύ δύσκολο, σίγουρα οι γηπεδούχοι είναι φαβορί αλλά πιστεύω πως ο Αστέρας δύσκολα θα καταφέρει να κάμψει την αντίσταση του Πανσερραϊκού.

Στις 19.30 ο Ολυμπιακός Βόλου υποδέχεται την Κέρκυρα στο Πανθεσσαλικό. Η ομάδα του Βόλου ξεκίνησε πολύ καλά αλλά μετά την μεγάλη νίκη επί της ΑΕΚ με 3-1 την 4η αγωνιστική δεν έχει καταφέρει να πάρει άλλο τρίποντο με αποτέλεσμα να είναι κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Αντίθετα η Κέρκυρα, με εξαίρεση την προηγούμενη αγωνιστική, πραγματοποιεί ένα απρόσμενα καλό πρωτάθλημα και αν συνεχίσει έτσι θα αποφύγει εύκολα τις περιπέτειες υποβιβασμού. Όμως στο παιχνίδι κόντρα στο Βόλο δύσκολα πιστεύω πως θα καταφέρει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα.

Τέλος ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη θέλοντας να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα με 2-1 στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό. Ο κόσμος αναμένεται να δώσει βροντερό παρόν στο Φάληρο ώστε να βοηθήσει την ομάδα του να ξεπεράσει τις απουσίες των Ντουντού και Ιμπαγάσα και να πάρει τους τρεις πόντους.

Σημαντικότατες αυτές οι δύο απουσίες αφού ο Ολυμπιακός κόβεται πλέον στη μέση, ενώ χωρίς τον Αργεντινό χάνει τις καταπληκτικές πάσες του αλλά και τον καλύτερο του παίκτη φέτος.  Όποιο και να είναι το βασικό σχήμα που θα παρατάξει ο Βαλβέρδε, οι ερυθρόλευκοι δεν θα έχουν εύκολο έργο λόγω κυρίως των απουσιών αλλά και του Πανιωνίου, ο οποίος ανεξάρτητα από τη βαθμολογία διαθέτει πολύ καλό σύνολο και προέρχεται από σπουδαία νίκη κόντρα στην ΑΕΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου