powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Σαν σήμερα 13 Νοεμβρίου στον αθλητισμό

1950- Oι ΗΠΑ κατακτούν το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μπριτζ, που διεξάγεται στις Βερμούδες.
1963- H Σπόρτινγκ Λισσαβώνας σημειώνει το μεγαλύτερο σκορ σε μεγάλη διοργάνωση συλλόγων όταν κερδίζει τον ΑΠΟΕΛ με 16-1 στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων.
1964- O Bob Pettit φόργουορντ των St. Louis Hawks γίνεται ο πρώτος παίκτης στο ΝΒΑ που ξεπερνά τους 20.000 πόντους όταν σημειώνει 29 στον αγώνα με τους Cincinnati Royals όπου η ομάδα του χάνει με 123-106.
1968- Για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται κλειστά κυκλώματα τηλεοράσεως σε γήπεδο με σκοπό τον εντοπισμό των ταραξιών. Το πείραμα γίνεται στο στάδιο Χόθορνς της Γουέστ Μπρόμιτς Αλμπιον και στέφεται με απόλυτη επιτυχία.
1979- Για πρώτη φορά στην ιστορία του μπέιζμπολ δύο παίκτες, ο Willie Stargell των Pirates και ο Keith Hernandez των Cardinals, μοιράζονται τον τίτλο του MVP.
1982- Ο Κορεάτης πυγμάχος Duk Koo Kim τραυματίζεται θανάσιμα όταν βγαίνει νοκ-άουτ από τον Ray “Boom Boom” Mancini στον 14ο γύρο. Τέσσερις ημέρες αργότερα και ενώ βρίσκεται σε κώμα θα ανακοινωθεί ο θάνατός του.
1999- Ο Lennox Lewis γίνεται ο πρώτος Βρετανός πυγμάχος του αιώνα, που αναδεικνύεται παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατηγορία βαρέων βαρών, όταν κερδίζει τον Evander Holyfield στο Λας Βέγκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου