powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Σαν σήμερα 30 Οκτωβρίου στον αθλητισμό

1960- Γεννιέται στο Μπουένος Άιρες, ο άσσος του ποδοσφαίρου, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Στην καριέρα του θα κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 στο Μεξικό, 1 Κύπελλο UEFA, 2 πρωταθλήματα και 2 Κύπελλα Ιταλίας.
1974- Ο Μοχάμεντ Άλι κερδίζει με νοκ άουτ τον Τζόρτζ Φόρμαν στο Ζαΐρ και ανακηρύσσεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής.
1996- Η Φενερμπαχτσέ σταματάει το για 40 χρόνια αήττητο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην έδρα της σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, όταν την κερδίζει με 1-0 σε αγώνα του Champions League.
1999- Ο επιθετικός της Σέλτικ Μαρκ Βιντούκα σημειώνει ένα από τα πιο γρήγορα χατ-τρικ στην Πρέμιερ Λιγκ της Σκοτίας και ο Ίαν Ράιτ συνεχίζει την παράδοση, που τον θέλει να σκοράρει σε ντεμπούτο, στη νίκη της Celtic επί της Κίλμανροκ με 5-1.
2003- Η πρωταθλήτρια Ελλάδας Αθήνα 90 πετυχαίνει την πρώτη νίκη ελληνικής ομάδας σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση στα πλαίσια του 8ου ομίλου του UEFA Futsal Cup (Ποδόσφαιρο Σάλας), κερδίζοντας τη Γκρακάνιτσα από τη Βοσνία με 7-3 (4-1). Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Λίτος (2), Μιχάλης (2), Τσάτσας, Μπισμπίκης, Μπούσμπουρας. Η Αθήνα 90 θα τερματίσει στην τρίτη θέση του ομίλου της και θα αποκλειστεί από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου