powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

Άργησε να ξυπνήσει

Για 80 λεπτά ο Παναθηναϊκός ουσιαστικά δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο και άφησε τη Ρούμπιν να κάνει το παιχνίδι της. Όταν στο τελευταίο δεκάλεπτο πίεσε για να πετύχει το γκολ της νίκης ήταν πια πολύ αργά. Το τελικό 0-0 λιγοστεύει τις ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση και πλέον οι πράσινοι θα επιδιώξουν ένα θαύμα, ανάλογο του 2008.

Ο Παναθηναϊκός σεβάστηκε τους Ρώσους περισσότερο από όσο θα έπρεπε αφού η αγωνιστική εικόνα της Ρούμπιν δεν έδειξε πως πρόκειται για κάποια εξαιρετική ομάδα. Ο Νίκος Νιόπλιας παρ' ότι οι πρωταθλητές Ελλάδος έπαιζαν το τελευταίο τους χαρτί, θεωρητικά, προτίμησε να παρατάξει την ομάδα του αρκετά συντηρητικά.

Πάντως έχει τη δικαιολογία πως υπήρχαν πολλές απουσίες σημαντικές και ίσως γι΄αυτό το λόγο αναγκάστηκε ο Έλληνας τεχνικός να μην ρισκάρει και να προσπαθήσει να πάρει τη νίκη με κλεφτοπόλεμο. Πάντως ο Νίοπλιας πιστώνεται εν μέρει την άνοδο στο έλος του αγώνα, αφού οι αλλαγές του συνέβαλλαν στο να κλείσει ο Παναθηναϊκός τη Ρούμπιν στα καρέ της.

Και ο προπονητής των Ρώσων όμως θεωρώ πως υπέπεσε σε λάθη, με κυριότερο αυτό του τρόπου ανάπτυξης της ομάδας του. Η Ρούμπιν στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού προτίμησε να παίξει με ψηλές μπαλιές, τις οποίες μπορούσε εύκολα να καθαρίσει συνήθως ο Μπουμσόνγκ. Αντίθετα, όποτε η μπάλα έμενε κάτω, οι αμυντικοί του Παναθηναϊκού αντιμετώπιζαν προβλήματα.

Πλέον τα πράγματα είναι απλά. Η ελληνική ομάδα πρέπει να πάει στη Ρωσία και να πάρε μία πολύ μεγάλη εκτός έδρας νίκη ώστε να μείνει στο κόλπο.Φυσικά μόνο εύκολο το έργο του δεν θα είναι, αλλά σε διαφορετική περίπτωση, όχι μόνο θα αποχαιρετήσει την 2η θέση , αλλά και την Ευρώπη γενικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου