powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Μονόδρομος η νίκη για ΠΑΟ και ΑΕΚ

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του Βόλου χθες και βρίσκεται στους 12 πόντους, κάτι που σημαίνει πως τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού στην Κρήτη με τον Εργοτέλη και της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ με την Ξάνθη αποτελούν κάτι σαν τελικό για τις δύο ομάδες, αφού δεν έχουν περιθώρια για άλλες απώλειες βαθμών.

Ειδικά για τον Παναθηναϊκό, μετά την απογοητευτική εμφάνιση και ήττα από την Κοπεγχάγη την Τετάρτη, η νίκη είναι μονόδρομος αφού σε διαφορετική περίπτωση οι πράσινοι θα μείνουν 3 η 4 πόντους μακριά από την κορυφή έχοντας στα 3 επόμενα παιχνίδια ντέρμπι με ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό.

Εκτός αυτού πιστεύω πως αν δεν φύγουν οι παίκτες του Τριφυλλιού με το διπλό από την Κρήτη, τότε πολύ δύσκολα ο Νίκος Νιόπλιας θα παραμείνει στον πάγκο των πρωταθλητών Ελλάδος, παρά τη στήριξη από τον Πατέρα.

Από την άλλη η ΑΕΚ έχει σαφώς πιο εύκολο έργο αφού αγωνίζεται στην έδρα της αν και με τα αμυντικά κενά που παρουσιάζει σε όλα της τα φετινά παιχνίδια, όλες οι ομάδες μπορούν να της κάνουν τη ζημιά.

Ενδιαφέρον έχει να δούμε και την προσέλευση του κόσμου στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι μετά την παραίτηση του Μπάγεβιτς, αλλά και τη συμπεριφορά των οργανωμένων.

Πάντως όπως και να είναι η εικόνα της ΑΕΚ θεωρώ πολύ δύσκολο να μην πάρει τους τρεις πόντους και πιστεύω πως η νίκη θα έρθει με μία πολύ καλή εμφάνιση και ξέσπασμα.

Υπάρχει και η επαρχία

Εκτός από τα παιχνίδια των μεγάλων του ελληνικού πρωταθλήματος, υπάρχουν και αυτά των ομάδων της επαρχίας. Σήμερα το πρόγραμμα ανοίγει με το παιχνίδι της Κέρκυρας κόντρα στον Ηρακλή. Και οι δύο ομάδες αν και ήταν φαβορί για υποβιβασμό έχουν ξεκινήσει πολύ καλά το πρωτάθλημα και αποτελούν τις ευχάριστες εκπλήξεις, κάτι που σημαίνει πως ίσως σήμερα δούμε ένα ανοιχτό παιχνίδι, αν και θεωρώ πως η Κέρκυρα θα πάρει εύκολα τη νίκη.

Τέλος ο Πανσερααϊκός φιλοξενεί τη Λάρισα, με τους γηπεδούχους να ψάχνουν ακόμη την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα και γνωρίζουν πως αν δεν την πετύχουν και σήμερα, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο δύσκολα.

Και η Λάρισα όμως δεν έχει ξεκινήσει όσο καλά περίμενε ο κόσμος της και θέλει να πάρει ένα σημαντικό διπλό ώστε να ανεβάσει την ψυχολογία της ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου