powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

Θα αλλάξει την ΑΕΚ ο Χιμένεθ?

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι κι επίσημα πλέον ο νέος προπονητής της ΑΕΚ αφού υπέγραψε συμβόλαιο για δύο χρόνια. Πλέον τώρα μένει να δούμε τι θα καταφέρει ο Ισπανός τεχνικός, ο οποίος θα δουλέψει για πρώτη φορά μακριά από τη χώρα του.

Αρχικά, ο Χιμένεθ έχει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα. Δεν είναι ο Μπάγεβιτς. Δηλαδή θα μπορεί, για κάποιο χρονικό διάστημα, να δουλέψει με την ομάδα του χωρίς να υπάρχει το κλίμα διχόνοιας που έκανε πολύ μεγάλο κακό κατά την τρίτη θητεία του Σερβοέλληνα τεχνικού.

Επίσης η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει άσχημα ακόμα μία χρονιά, οπότε δεν υπάρχει διαδρομή προς τα κάτω αλλά μόνο προς τα πάνω, αλλά ακόμη κι αν δεν ικανοποιεί η ΑΕΚ του Χιμένεθ, κανείς δεν θα μπορεί να τον κατηγορήσει αφού δεν θα πρόκειται για δική του ομάδα.

Όσον αφορά τώρα τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει, είναι δεδομένο πως του αρέσει πάρα πολύ να δίνει ευκαιρίες σε νέους παίκτες, κάτι απόλυτα λογικό αν αναλογιστούμε πως από το 2000 και μέχρι το 2007 προπονούσε τη δεύτερη ομάδα της Σεβίλλης.

Όταν πλέον το 2007 κλήθηκε από τη διοίκηση των Ανδαλουσιανών να αντικαταστήσει τον Χουάντε Ράμος τα κατάφερε αρκετά καλά, ειδικά τις πρώτες του χρονιές, με αποκορύφωμα τη χρονιά 2008-2009 όταν και η Σεβίλλη τερμάτισε 3, εξασφαλίζοντας την παρουσία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Την επόμενη χρονιά όμως, και ειδικά στο δεύτερο μισό, τα πράγματα άλλαξαν προς το χειρότερο αφού η Σεβίλλη σε 5 συνεχόμενα παιχνίδια στο πρωτάθλημα (τα τρία εντός) συγκέντρωσε μόλις 3 βαθμούς, ενώ αποκλείστηκε και στη φάση των "16" του Champions League. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το τέλος της προπονητικής του καριέρας στην ομάδα που τον "μεγάλωσε" ποδοσφαιρικά.

Αυτό που γίνεται εύκολα αντιληπτό είναι πως ο Χιμένεθ δεν έχει ξαναδουλέψει μακριά από την πατρίδα του, ούτε σαν παίκτης, ούτε σαν προπονητής, αφού σχεδόν από μικρό παιδί βρισκόταν στη Σεβίλλη. Αυτό σημαίνει πως υπάρχει απειρία αλλά σίγουρα οι παραστάσεις που έχει από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου θα τον βοηθήσουν να προσαρμοστεί.

Η ΑΕΚ μπαίνει σε ένα μήνα με συνεχόμενα παιχνίδια φωτιά και προφανώς και ο νέος της προπονητή γνωρίζει πως πολύ δύσκολα θα μπορέσει να αποδώσει σπουδαίο ποδόσφαιρο, συνεπώς το ζητούμενο δεν είναι τόσο το ελκυστικό θέαμα, όσο το να έρχονται τα θετικά αποτελέσματα ώστε να παραμείνει ο δικέφαλος κοντά στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου