powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Του πάει το κρύο!


Τεράστιο βήμα πρόκρισης για τον Ολυμπιακό μετά τη νίκη με 1-0 στην Ουκρανία επί της Μέταλιστ.  Ακόμη πιο σημαντικό είναι όμως το γεγονός πως οι ερυθρόλευκοι δείχνουν πλέον τεράστια αυτοπεποίθηση όταν αγωνίζονται εκτός έδρας στην Ευρώπη.

Είναι σπουδαίο το ότι ακόμα και σε μία αρκετά μέτρια βραδιά, ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάρει ακριβώς αυτό που ήθελε με τρόπο πανομοιότυπο με το παιχνίδι της Μόσχας κόντρα στην Ρούμπιν αποδεικνύοντας πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο όσον αφορά την Ευρωπαική του καταξίωση.

Οι φίλοι του Ολυμπιακού έκαναν από πριν όνειρα για συμμετοχή στον τελικό. Χτες είδαν την ομάδα τους να παίρνει την 5η συνεχόμενη νίκη στην Ευρώπη, ενώ παράλληλα οι δύο ομάδες του Μάντσεστερ γνώριζαν την ήττα από Σπόρτινγκ και Μπιλμπάο.

Αυτό όμως δεν σημαίνει απολύτως τίποτα, καθώς μόνο τυχαίες δεν είναι οι ομάδες  που συνεχίζουν αλλά εκτός αυτού ο Ολυμπιακός δεν έχει προκριθεί ακόμη καθώς ο επαναληπτικός θέλει μεγάλη προσοχή.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι ήταν φανερό πως ο Βαλβέρδε παρέταξε την ομάδα του με κυνικό αλλά αποτελεσματικό τρόπο. Ίδια 11αδα με το ματς κόντρα τη Ρούμπιν αλλά όχι ίδια πίεση ψηλά ώστε να κατφερει να αντιμετωπίσει τον αρχικό ενθουσιασμό των «Ουκρανων».

Στην επανάληψη όμως ο Ολυμπιακός  μπήκε πιο δυνατά, εκμεταλλεύτηκε τη δεδομένη αδυναμία της Μέταλιστ στα μετόπισθεν, πέτυχε το γκολ και στη συνέχεια με εξαιρεση 2 περιπτώσεις κράτησε με σχετική άνεση το προβάδισμα.

Όσον αφορά το παιχνίδι της Πέμπτης στο Καραισκάκη, λογικά οι πρωταθλητές Ελλάδος θα παραταχθούν οπως και στον αντιστοιχο επαναληπτικό με τη Ρούμπιν. Προσοχή στην άμυνα δηλαδή αλλά και με τη βοήθεια του κόσμου θα ψάξει το γκολ που θα σφραγισει την είσοδο στα προημιτελικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου