powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Σημασία έχει το ταξίδι


Η ευρωπαικη περιπέτεια του Ολυμπιακού έλαβε άδοξο τέλος χθες το βράδυ μετά τον αποκλεισμο από τη Μέταλιστ. Το αν το ταξίδι αυτό ήταν επιτυχημένο ή οχι είναι αρκετά υποκειμενικό και οι απόψεις διίστανται.

Προσωπική μου άποψη είναι πως αν το δούμε ψύχραιμα και σφαιρικά, οι ερυθρολευκοι βάζοντας σε μια ζυγαριά τα υπέρ και τα κατά θα διαπιστώσουν πως τα πρώτα είναι κατά πολύ περισσότερα.
Ομολογουμένως φέτος ίσως ήταν μια μοναδικη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να φτάσει πολύ ψηλα στην Ευρώπη. Ομως και μέχρι τώρα κατάφερε να «μεγαλώσει» το ονομά του στην Ευρώπη. Κακά τα ψέματα αν σκεφτούμε το πως παρουσιαζόταν στα ευρωπαϊκά παιχνίδια τα προηγούμενα χρόνια και πως φέτος, η διαφορά είναι εμφανής και το μονο που λείπει είναι η διάρκεια.

Εκτος έδρας νίκες σε Μασσαλία, Μόσχα και Χαρκοβο δεν είναι λίγες. Όπως λίγες δεν είναι οι οι 4 συνεχόμενες νίκες μέχρι και την χθεσινή ααμέτρηση. Σπουδαιοτερο κι από τους αριθμούς όμως είναι το πως πήρε αυτές τις νίκες ο Ολυμπιακός.

Τις πήρε παίζοντας ελκυστικό και επιθετικό ποδόσφαιρο κόντρα σε οποιονδήποτε αντιπαλο. Ποιος μπορεί να ξεχάσει εξάλλου στην αρχή αυτού του ταξιδιού την εκπληκτικη εμφάνιση (αεξαρτητος αποτελέσματος ) μεσα στο Λονδίνο κόντρα στην Άρσεναλ;

Δεν ξέρω τι θα γινόταν η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε συνέχιζε στο Champions League τι θα γινόταν. Ίσως να απέκλειε την κακιστη φέτος Ιντερ και να μιλουσαμε τελείως διαφορετικά τώρα. Με τα αν και τα ίσως όμως δεν μπορείς να προχωρήσεις. Και το μόνο που έχει να κάνει ο Ολυμπιακός πλέον για να προχωρησει είναι να μείνει στον ίδιο δρόμο γιατί φαίνεται πως οι βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον έχουν μπει.  

Και τελικά για την φετινή πορεία του Ολυμπιακού ίσως ισχύει πως δεν έχει σημασία η Ιθάκη αλλά το ταξίδι. Και το φετινό ταξίδι ήταν από τα πιο ευχάριστα για τους οπαδούς των Πειραιωτών κι ας μην έφτασε μέχρι την Ιθάκη(Βουκουρέστι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου