powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Χιτσκοκικό φινάλε με πράσινο νικητή


Μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό που χωρίς να είναι γεμάτος ποιότητα είχε όλα τα υπολοιπα, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να επικρατήσει με 71-70 και να φτάσει στην 13η κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδος. Νεκρα διαστήματα και για τις δύο ομάδες, με τους πρωταθλητές Ευρώπης όμως να είναι πιο ψύχραιμοι στο φινάλε.


Χθες προβλέψαμε πως το παιχνίδι δεν θα κριθεί στις τελευταίες επιθέσεις. Κατι τέτοιο όμως δεν συνέβη καθώς ακόμα ένα ντερμπι ανάμεσα στους δύο αιώνιους αντίπαλους του ελληνικού αθλητισμού είχε χιτσκοκικό φινάλε.

Για να φτασουμε όμως στις τελευταίες πολύ κρίσιμες επιθέσεις προηγήθηκε ένα «τρελό» παιχνίδι. Τρελό με την έννοια ότι ξεκίνησε με ένα αποφασισμένο Παναθηναϊκό να προηγείται με +12 κι να δείχνει πως θα έχει εύκολο έργο. Στο 20 και 3ο δεκάλεπτο όμως ειχαμε την ολική ανατροπή καθώς ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε εαιρετική εμφάνιση σε αυτό το διάστημα και όχι μόνο κάλυψε τη διαφορά αλλά βρεθηκε να προηγείται αυτός με 13 πόντους.

Στην τελευταια και κρίσιμη περίοδο όμως, οι παίκτες του Ομπράντοβιτς άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά και να φορτώνουν άγχος τους άπειρους αντιπάλους τους. Αποτέλεσμα αυτού οι ερυθρόλευκοι να μείνουν 5.30 λεπτά χωρίς πόντο. Στις τελευταίες επιθέσεις ο Ολυμπιακός δεν είχε καθαρό μυαλό και οι Πράσινοι με καλή άμυνα στην τελευταία επίθεση κατάφερα να πάρουν την πρώτη κούπα της χρονιάς.

Ως συμπέρασμα είδαμε για ακόμα μία φορά τον Ολυμπιακό ν ακαταφέρνει να χτίσει μεγάλη διαφορά το δεύτερο ημίχρονο αλλά να μην καταφερνει να την διατηρήσει. Είναι φανερό στα μέχρι τώρα παιχνίδια πως συγκρούονται ο νεανικός ενθουσιασμος από την μία με την εμπειρία από την άλλη. Το αποτέλεσμα αρκετά εντυπωσιακό για το μπασκετόφιλους. Όσο για το ποιος θα είναιο νικητής στο τέλος της χρονιάς κανείς δεν μπορεί να το ξέρει, αν και ο Ολυμπιακός με τις μέχρι τώρα εμφανίσεις και με το πλεονεκτημα έδρας ίσως δείχνει πιο ικανός από ποτέ να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου