powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Δεν είναι ο "Special two"

Αμέτρητες λέξεις γράφτηκαν πέρυσι το καλοκαίρι όταν η Τσέλσι πλήρωσε τεράστια αποζημίωση στην Πόρτο για να αποκτήσει τον Πορτογάλο τεχνικό Βίλας Μπόας. Τα κοινά του με τον Μουρίνιο πολλά, όμως όσο κι αν απεχθάνεται ο γράφων τον τεχνικό της Ρεάλ αυτός είναι ο μόνος Special One.


Το εύκολο για τους απανταχού δημοσιογράφους ήταν να αποδώσουν στον Μπόας το προσωνύμιο "Special Two", ως ο άνθρωπος δηλαδή που θα ακολουθήσει σε επιτυχίες τον Ζοσέ Μουρίνιο. Προς το παρόν όμως κάτι τέτοιο αποδείχθηκε πως δεν ισχύει αφού η θητεία του Μπόας στην Τσέλσι ολοκληρώθηκε άδοξα και με πλήρη αποτυχία.

Τι κατάφερε σε λίγους μήνες; Να μείνει η ομάδα του εκτός διεκδίκησης τίτλου από νωρίς, να κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης, να έχει αποκλειστεί από το Λιγκ Καπ στην προημιτελική φάση και να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο στους "16" του Τσαμπιονς Λιγκ(ήττα με 3-1 στον πρώτο αγώνα με τη Νάπολι). Μοναδικό θετικό η παρουσία στον ημιτελικό του Κυπέλλου με προοπτική συμμετοχής στον τελικό.

Γενικά όμως η εικόνα της Τσέλσι ήταν στα περισσότερα παιχνίδια μετριότατη και η ήττα απο την Γουέστ Μπρομ εκτός έδρας ήταν απλώς η σταγόνα που ξχείλισε το ποτήρι. Βεβαίως και θα είναι λάθος να κρίνουμε αποτυχημένο έναν προπονητή από μία και μόνο χρονιά. Όπως όμως είναι λάθος να τον χαρακτηρίζεις διάδοχο του Μουρίνιο απλά επειδή είχε μια πολύ καλή χρονιά με την Πόρτο. Μία ομάδα που όμως μην ξεχνάμε πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια και έχει ένα δυνατό κορμό.

Συνεπώς πολύ απλά ο χρόνος θα κρίνει τον Βίλας Μπόας, όπως ο χρόνος έκρινε τον Μουρίνιο ο οποίος παρά τα αμέτρητα μειονεκτήματα του χαρακτήρα του δεν παύει να είναι ο σπουδαιότερος προπονητής αυτή την στιγμή στον κόσμο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου