powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Στη σκιά του αθηναϊκού ντέρμπι


Ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις περιλαμβάνει η 24η αγωνιστική της Superleague αλλά όλες επισκιάζονται από το μεγάλο αθηναικό ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναικό κι την ΑΕΚ την Κυριακή στο ΟΑΚΑ.

Ξεκινώντας από το πρόγραμμα του Σαββάτου η αυλαία ανοίγει με τις αναμετρήσεις του Ατρόμητου κόντρα στη Δόξα Δράμας  και του ΟΦΗ με τον Πανιώνιο. Στο Περιστέρι λοιπόν η ομάδατου Γιώργου Δώνη φιλοξενεί τη Δόξα και θέλει ακόμη ένα τρίποντο ώστε να διατηρηθεί στην 5η θέση που οδηγεί στα play-off. Το έργο του Ατρόμητου όμως μόνο εύκολο δεν θα είναι καθώς η ομάδα της Δράμας παίζει το τελευταίο της χαρτί όσον αφορά την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία. 

Με ήττα οι Δραμινοί θα θελουν στα τελευταία 6 παιχνίδια ένα θαύμα, ενώ ενδεχόμενο διπλό μέσα στο Περιστέρι θα βάλει φωτία στην υπόθεση παραμονή. Πάντως ο Ατρόμητος καο λόγω ποιοτικότερης ομάδας και λόγω έδρας λογικά θα φτάσει στη νίκη.

Στο Ηράκλειο έχουμε ακόμα μία αναμέτρηση που και οι δύο ομάδες καίγονται για τους τρεις βαθμούς. Ο γηπεδούχος ΟΦΗ θέλει να ξεπεράσει την ήττα από τον Ολυμπιακό και με καλή εμφάνιση και θετικό αποτέλεσμα να διατηρήσει ακέραιες τις ελπίδες του για είσοδο στην πρώτη πεντάδα. Από την αλλη ο Πανιώνιος, ο οποίοςπραγματοποιεί πολύ κακη χρονιά, βρίσκεται σε δύσκολη θέση όντας μόνο δύο πόντους πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως εδεχόμενη ήττα μπορεί και να τον φέρει με την πλάτη στον τοίχο μπαίνοντας στην τελική ευθεία του πρωταθλήματος.

Το πρόγραμμα το Σαββάτου κλείνει στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται τον Αστέρα. Ο δικέφαλος προέρχεται από τεράστια νική μέσα στο ΟΑΚΑ κόντρα στον Παναθηναικό και παρ’ ότι η ομάδα της Τρίπολης φέτος εντυπωσιάζει ούσα στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα δεν θα χαριστει και με ανεβασμένη την ψυχολογία λογικά θα μπορέσει ναπάρει μία ακόμη νίκη.  

Την Κυριακή το μεσημερί στις !5.00 η Κερκυρα φιλοξενεί την Ξάνθη με τους γηπεδούχους να θέλουν μόνο νίκη για να πάρουν βαθιά βαθμολογική ανάσα. Αντίθετα η Ξάνθη βρίσκεται μακρυά και απο τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη αλλά και από την επικίνδυνη ζώνη οπότε δεν έχει το παραμικρό άγχος.

Την ίδια ώρα τα Γιάννινα υποδέχονται τον Λεβαδειακό στους Ζωσιμάδες σε ένα παιχνίδι «η ζωή σου ο θάνατός μου», καθώς ο χαμένος θα μπει σε σοβαρές περιπέτειες, βρισκόμενος ένα βήμα πιο κοντά στην Football League, ενώ ο νικη΄της θα ατενίζει με αισιοδοξία τη συνέχεια.

Στο ίδιο μήκος κύματος κυμαίνεται και το παιχνίδι του Παναιτωλικού με τον Εργοτέλη.Οι γηπεδούχοι προέρχονται από πολύμεγαλο διπλό στα Πηγάδια κόντρα στη Ξανθη και με ανεβασμενη ψυχολογία θέλουν να κάνουν το 2 στα 2 και να ξεκολλήσουν απο τη ζωνη του υποβιβασμού βάζοντας σε αυτή τον Εργοτέλη.

Στο Γεώργιος Καραισκάκης ο ανεβασμένος αλλά και κουρασμένος Ολυμπιακός υποδέχεται τον έδω και 9 παιχνίδια αήττητο Άρη. Οι ερυθρόλευκοι προέρχονται από νικηφόρο σερί εντος και εκτός Ελλάδος αλλά κόντρα σε ένα φορμαρισμένο Άρη θα χρειαστεί να δείξουν μεγάλη προσοχή ώστε να πάνε στο ΟΑΚΑ την επομενη Κυριακή όντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Απο την άλλη οι Θεσσαλονικείς θα προσπαθήσουν ναεκμεταλλευτούν την κούραση των γηπεδούχων  ώστε να πραγματοποιήσουν μια πολύ μεγάλη έκπληξη.

Τέλος η 24η αγωνιστική κλείνει με το μεγάλο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ τψν χιλίων προβλημάτων υποδέχεται τον Παναθηναικό. Ο δικέφαλος αντιμετωπίζει πολλά αγωνιστικά (και όχι μόνο) προβλήματα αλλά όλοι στην Ένωση γνωρίζουν καλά πως μια πιθανή νίκη στο ντέρμπι θα δώσει σίγουρη θέση στην 5αδα αλλά και τόνωση της ψυχολογίας ενόψει της συνέχειας.

Από την αλλη οι πράσινοι καλούνται εν μέσω των γνωστών φημών περί Άραβων να συνέλθουν από το «χαστούκι» του ΠΑΟΚ την περασμένη Κυριακή και να πετύχουν μια νίκη που εκτός από την αυτοπεποίθηση που θα δώσει θα κρατήσει επιπλέον το Τριφύλλι σε απόσταση βολής από τον Ολυμπιακό ενόψει του μεγάλου ντέρμπι την επόμενη αγωνιστική.

Αναλυτικά το προγραμμα:
Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012
·         ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΔΟΞΑ ΔΡ.
17:15 NS3
·         Ο.Φ.Η. - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
17:15 NS2
·         Π.Α.Ο.Κ. - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ
19:30 NS1
Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012
·         ΚΕΡΚΥΡΑ - SKODA ΞΑΝΘΗ
15:00 NS2
·         ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
15:00 NS3
·         ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΡΗΣ
17:15 NS2
·         ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ Δ.Ε.
17:15 NS3
·         A.E.K. - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
19:30 NS1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου