powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Σαν σήμερα 26 Σεπτέμβρη στον αθλητισμό

1981- Γεννιέται η Αμερικανίδα τενίστρια Σερένα Γουίλιαμς.
1988- Ο Καναδός σπρίντερ Μπεν Τζόνσον βρίσκεται ντοπαρισμένος, με αποτέλεσμα να του αφαιρεθεί το χρυσό μετάλλιο,που κέρδισε στην συγκλονιστική κούρσα των 100μ (9.79) με αντίπαλο τον Καρλ Λιουίς. Ο Αμερικανός παίρνει έτσι την πρώτη θέση με 9.92.
1992- Ξεκινάει το πρώτο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα Μπάσκετ Α1 κατηγορίας που διοργανώνεται από την ΕΣΑΚ. Ο πρώτος αγώνας που καλύπτεται τηλεοπτικά είναι το Παγκράτι- Παναθηναϊκός (64-71), ενώ η πρώτη έκπληξη είναι η ήττα του Ολυμπιακού από τη Δάφνη με 105-103 στην παράταση. Μια από τις καινοτομίες του πρωταθλήματος είναι η εξασφάλιση της στατιστικής σε όλους τους αγώνες ενώ τα χρόνια που θα ακολουθήσουν θα φέρουν πολλούς ευρωπαϊκούς τίτλους στις ομάδες αλλά και πολλά χρήματα από τις συμφωνίες για τα τηλεοπτικά δικαιώματα με την ΕΡΤ,το Mega, τον Antenna και το SuperSport.
1998- 140 Ολυμπιονίκες από όλο τον κόσμο έρχονται στην Ελλάδα και βραβεύονται στην Τρίπολη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της Τριπολιτσάς το 1821.
2003- Εγκαινιάζεται από τον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά. Το έργο, συνολικής επένδυσης 30 εκ. ευρώ είναι ένα από τα αρτιότερα προπονητήρια της Ευρώπης. Περιλαμβάνει δυο γήπεδα ποδοσφαίρου, δύο χωμάτινα γήπεδα, κλειστό προπονητήριο στίβου, ανοιχτό προπονητήριο με στίβο οκτώ διαδρομών και κονίστρα με φυσικό χλοοτάπητα, γήπεδο ρίψεων, ενιαίο κτηριακό συγκρότημα από πέντε λειτουργικά,- ανεξάρτητα προπονητήρια, κλειστό προπονητήριο γυμναστικής κλειστό προπονητήριο άρσης βαρών ,- γραφεία προπονητών και βοηθητικούς χώρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου