powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010

Διαστημική Λιθουανία! Πέταξε έξω την Αργεντινή!

Απίστευτη εμφάνιση της Λιθουανίας στον προημιτελικό με την Αργεντινή, την οποία διέλυσε με 104-85 . Ολοκληρωτικό μπάσκετ από μία ομάδα που έχει ταξιδέψει στην Τουρκία χωρίς Σισκάουσκας, Γιασικεβίτσιους και Λαβρίνοβιτς.

Η διαφορά έφτασε μέχρι και στους 32 πόντους (85-53) αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο η Λιθουανία πάτησε φρένο. Για τους νικητές δεν υπ΄ρχεπολυτιμότερος παίκτης αφού όλοι ήταν υπέροχοι. Χαρακτηριστικό πως 7 παίκτες είχαν διψήφιο αριθμό πόντων! Από την Αργεντινή ξεχώρισε ο Ντελφίνο.

Από την αρχή οι Λιθουανοί μπήκαν φουριόζοι και εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την κούραση των Αργεντινών, έχοντας και φοβερά ποσοστά από τη γραμμή των 6,25 αφού στα μέσα της 2ης περιόδου είχαν 8/8!

Στην σημερινή αναμέτρηση αποδείχθηκε πως για να πας ψηλά σε τέτοιες διοργανώσεις πρέπει να έχεις το απαιτούμενο βάθος στον πάγκο. Η Αργεντινή διαθέτει 5 σπουδαίους παίκτες, αλλά από εκεί και πέρα τίποτα.

Μετά την υπερπροσπάθεια αυτών των 5 παικτών στο παιχνίδι με τη Βραζιλία, δεν παρουσιάστηκαν το ίδιο φρέσκοι. Αυτό το ήξεραν οι Λιθουανοί, πίεσαν στην άμυνα, επέβαλλαν έναν ξέφρενο ρυθμό στο παιχνίδι, ρυθμό που δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν οι Λατινοαμερικάνοι.

Η Λιθουανία κατάφερε να φτάσει στην 4αδα του παγκοσμίου πρωταθλήματος χωρίς να την υπολογίζει κανείς αφού εκτός από τον Κλέιζα, δεν συμμετείχε κανένας άλλος σούπερ-σταρ. Παρ'  όλα αυτά απέδειξε πως το Λιθουανικό μπάσκετ είναι ακόμα εδώ και πως σημασία δεν έχουν τα ονόματα αλλά το να είσαι Ο-Μ-Α-Δ-Α!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου