powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Σαν σήμερα 5 Σεπτεμβρίου στον αθλητισμό

1878- Σύμφωνα με το Tonight Show, εφευρίσκεται το γάντι του μπέιζμπολ.
1901- Δημιουργείται στο Σικάγο η πρώτη οργανωμένη λίγκα του μπέιζμπολ, η National Association of Professional Baseball Leagues.
1931- Ο τερματοφύλακας της Σέλτικ Τζον Τόμσον χάνει τη ζωή του έπειτα από εσκεμμένο χτύπημα του επιθετικού της Ρέιντζερς Σαμ Ινγκλις.
1960- Ο Κάσιους Κλέι, μετέπειτα Μοχάμεντ Άλι κερδίζει το πρώτο του χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης.
1970- Ο Αυστριακός οδηγός Γιόχεν Ριντ σκοτώνεται όταν η Lotus που οδηγεί βγαίνει εκτός πίστας κατά την διάρκεια προπόνησης για το ιταλικό Grand Prix της Μόντσα. Ο 28χρονος Αυστριακός που προηγούνταν στον πίνακα της γενικής κατάταξης στη Φόρμουλα 1 τελικά θα ανακηρυχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής μετά θάνατον όταν ο Εμερσον Φιτιπάλντι θα κερδίσει τον Τζάκι Ιξ στερώντας του την πρωτιά.
1972- Παλαιστίνιοι του "Μαύρου Σεπτέμβρη" κάνουν επίθεση στο κατάλυμα της ισραηλινής ολυμπιακής αποστολής στο Μόναχο, όπου συλλαμβάνουν εννέα αθλητές και συνοδούς ως ομήρους και σκοτώνουν άλλους δυο επί τόπου. Στη συνέχεια οχυρώνονται στο κατάλυμα και προβάλλουν τις απαιτήσεις τους. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διακόπτονται. Τελικά το βράδυ της ίδιας μέρας οι Παλαιστίνιοι και οι όμηροι μεταφέρονται στο αεροδρόμιο του Μονάχου, όπου ύστερα από νέο επεισόδιο σκοτώνονται και οι εννιά όμηροι, πέντε τρομοκράτες και ένας αστυνομικός.
1979- Η Αν Μάγιερς γίνεται η πρώτη γυναίκα, που υπογράφει συμβόλαιο με ομάδα του NBA, τους Indiana Pacers.
1989- Η τενίστρια Κρις Εβερτ αποσύρεται από το επαγγελματικό τένις μετά από καριέρα 19 ετών. Στον τελευταίο της αγώνα χάνει από τη Ζίνα Γκάρισον με 7-6, 6-2 στο US Open.
1998- Η Κύπρος πετυχαίνει τη μεγαλύτερη νίκη της ποδοσφαιρικής ιστορίας της κερδίζοντας 3-2 την Ισπανία στη Λευκωσία στα πλαίσια των προκριματικών του Εuro 2000. Μετά τον αγώνα, ο προπονητής των "φούριας ρόχας" Χαβιέ Κλεμέντε παραιτείται.
2004- Σε κλίμα έντονου φανατισμού, που τελικά οδηγεί σε επεισόδια μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών, διεξάγεται στα Τίρανα ο αγώνας των δύο Εθνικών Ομάδων για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Μετά τη λήξη του αγώνα, όπου η Εθνική μας ηττάται με 2- 1, σκηνές βίας μεταξύ φανατικών Αλβανών και Ελλήνων εξελίσσονται σε ελληνικές πόλεις, αλλά και στα Τίρανα. Μάλιστα, στη Ζάκυνθο ένας 22χρονος Έλληνας χάνει τη ζωή του, ενώ σε πολλές περιπτώσεις σημειώνονται τραυματισμοί και ακολούθησαν συλλήψεις. Τα επεισόδια καταδικάζουν η ελληνική Κυβέρνηση και όλα τα πολιτικά κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου