powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Με προσοχή τα επόμενα βήματα

Η Ελλάδα απέτυχε στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Δυστυχώς μας είχε κακομάθει τα τελευταία 5 χρόνια και ο αποκλεισμός από τη φάση των "16" δεν είναι κάτι που μπορούμε να το δεχτούμε εύκολα. Τώρα όμως το σημαντικό είναι να γίνουν με προσοχή τα επόμενα βήματα ώστε να υπάρξουν επιτυχίες και στο μέλλον.

Αρχικά το σπουδαιότερο κεφάλαιο απ' όλα είναι αυτό του προπονητή. Το συμβόλαιο του Καζλάουσκας λήγει και είναι κοινό μυστικό πως δεν θα ανανεωθεί και η ομοσπονδία πιθανόν έχει ήδη αρχίσει την αναζήτηση του νέου τεχνικού.

Λογικά θα επιτρέψουμε στη λύση Έλληνα τεχνικού αλλά δεν έχει διαρρέυσει ακόμη κάτι. Σε τέτοιες περιπτώσεις τα ονόματα είναι γνωστά. Ο Φώτης Κατσικάρης, ο οποίος τα πήγε περίφημα στην Ισπανία αλλά απογοήτευσε στον Άρη, ο Σφιαρόπουλος , ο οποίος έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις στον Κολοσσό Ρόδου και το σχεδόν αδύνο σενάριο της επιστροφής του Παναγιώτη Γιαννάκη.

Η επιλογή πρέπει να γίνει με προσοχή καθώς μετά απο αυτό θα πρέπει να υπάρξει μία σταδιακή ανανέωση στην ομάδα. Διαμαντίδης και Παπαλουκάς αποτελούν παρελθόν και μπορεί να ακολουθήσουν κι άλλοι. Δεν πρέπει όμως σε καμία περίπτωση να βάλουμε τα νέα παιδιά στα βαθιά.

Το πρόβλημα δεν είναι πως δεν υπάρχυν αρκετοί παίκτες, αλλά δεν υπάρχυν αθλητές που να δείξουν ότι μπορούν να πάρουν στις πλάτες του την Ελλάδα σε μεγάλες διοργανώσεις. Χρειάζονται ακόμα βελτίωση μπασκετμπολίστες όπως ο Σλούκας, ο Παπανικολάου και ο Παππάς.

Ακόμηόμως και Διεθνείς που ταξίδεψαν στην Τουρκία πρέπει να βελτιωθούν. Πρίντεζης και Καλάθης θα πάρουν σταδιακά πρισσότερους ρόλους, ενώ Ζήσης και Σπανούλης θα πρέπει να ηγηθούν της νεας προσπάθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου