powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2010

Για νίκη- βάλσαμο κόντρα στους κακούς μας δαιμονες!

Η Εθνική Ελλάδος αντιμετωπίζει το βράδυ στις 9 την Ισπανία και ψάχνει τη νίκη- πρόκριση στα προημιτελικά, που ταυτόχρονα θα κάνει πολλούς να ξεχάσουν όσα έχουν προηγηθεί και θα μας βάλει και σε τροχιά ενός ακόμη μεταλλίου.

Φυσικά οι Ισπανοί αποτελούν τον κακό μας δαίμονα, αφού από το 2006 και μετά μας έχουν πάρει τον αέρα. Τότε ήταν ο τελικός του Μουντομπάσκετ, η Ελλάδα είχε κάνει την υπέρβαση κόντρα στους Αμερικάνους και δεν υπήρχαν άλλες δυνάμεις με αποτέλεσμα οι Ίβηρες να πάρουν δια περιπάτου το τρόπαιο.

Αυτή ήταν η αρχή, αφού από τότε, κάθε χρόνο συναντιόμαστε είτε σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είτε σε Ολυμπιακούς αγώνες και πάντα εκείνοι είναι οι νικητές και συνήθως χωρίς καν να προβληματιστούν.

Στο σημερινό παιχνίδι όμως η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή. Μόνο η νίκη υπάρχει, αφoύ ήττα και αποκλεισμός θα είναι ουσιαστικά καταστροφή και θα πρόκειται για ένα από τα χειρότερα τουρνουά της Ελλάδας τα τελευταία χρόνια.

Όπως αναφέραμε, μία ενδεχόμενη νίκη κόντρα στην Ισπανία είναι ικανή να μας κάνει εν μέρει να ξεχάσουμε την εσκεμμένη ήττα από τους Ρώσους. Εκτός αυτού όμως αν περάσουμε στους θα βρεθούμε ένα βήμα πιο κοντά στο μετάλλιο.

Αλλά για τα επόμενα βήματα θα έχουμε χρόνο να μιλήσουμε αν έρθει η νίκη οπότε πίσω πάλι στην αποψινή αναμέτρηση. Η Ισπανία δεν έχει ικανοποιήσει με την απόδοσή της μέχρι στιγμής. Είναι άραγε τόσο επηρεασμένοι από τις πολύ σημαντικές απουσίες των Καλντερόνκαι Γκασόλ ή απλά θα φορτσάρει τη στιγμή που πρέπει?

Προσωπικά πιστεύω πως συμβαίνουν και τα δύο. Δηλαδή η Ισπανία θα εμφανιστεί πολύ καλύτερη απ' ότι ήταν στη φάση των ομίλων αλλά αν η Ελλάδα παίξει όσο καλά μπορεί τότε είναι ικανή να πάρει την πρόκριση εκμεταλλευόμενη και τις απουσίες των αντιπάλων ,αφού σε διαφορετική περίπτωση είναι σχεδόν ανίκητοι.

Λογικά το παιχνίδι θα κριθεί προς το τέλος αφού δεν προβλέπεται να ξεφύγει μία από τις δύο ομάδες. Μακάρι να έρθει η πρόκριση και από το βράδυ να συζητάμε για έναν "καυτό" προημιτελικό με τη Σερβία...

1 σχόλιο: