powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Πλήγμα για τον ΠΑΟ η απώλεια του Νέμεθ?

Ο Ολυμπιακός χθες έκανε τη μεγάλη έκπληξη και απέκτησε τον Νέμεθ από τη Λίβερπουλ, παίκτη που αγωνίστηκε την περσινή χρονιά ως δανεικός στην ΑΕΚ. Μία καλή κίνηση η οποία όμως δεν θα αποκτούσε τόσο μεγάλη σημασία αν δεν υπήρχε το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Ούγγρο.
Είναι δεδομένο πως επικοινωνιακά πρόκειται για σημαντική ήττα των "πρασίνων" και παράλληλα την πρώτη νίκη του Μαρινάκη επί του αιώνιου αντιπάλου. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού απογοητεύκαν, όχι τόσο γιατί χάθηκε ο παίκτης αλλά για τον τρόπο που χάθηκε και την ομάδα που τον απέκτησε. Αγωνιστηκά όμως είναι τόσο σημαντικό πλήγμα?

Μάλλον όχι. Αν μετά την ανακοίνωση του ΠΑΟ για απόσυρσητου ενδιαφέροντος για το Νέμεθ δεν ακολουθούσε η πληροφορία για συμφωνία με τον Ολυμπιακό τότε πιθανόν οι οπαδοί του Τριφυλιού να μην έδιναν και μεγάλη σημασία.

Δεν πρέπει εξάλλου να ξεχνάμε πως ο Παναθηναϊκός ψάχνει για επιθετικό, όχι που θα κάνει τη διαφορά, αλλά για παίκτη που θα μπορεί να δίνει ανάσες στον Τζιμπρίλ Σισέ, αφού η χρονιά αναμένεται δυσκολη και "γεμάτη" με τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League αλλά και το δύσκολο πρόγραμμα στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

Επομένως δεν μπορεί να συγκριθεί αυτή η απώλεια του Νέμεθ με την περσινή του Μέλμπεργκ αφού τότε οι "πράσινοι" είχαν επιτακτική ανάγκη από έναν βασικό αμυντικό που θα ήταν βράχος στην άμυνα. Και ο Σουηδός θα έκανε τη διαφορά στον Παναθηναϊκό και με την "αρπαγή" του από τον Ολυμπιακό έχασε και αγωνιστικά.

Απότη μεριά του Ολυμπιακού τώρα δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί στο σύστημα του Βαλβλερδε μπορείνα είναι ο παίκτης μπροστά από τον Ιμπαγάσα αφού πρόκειται για περιφερειακό επιθετικό και όχι για κλασικό σέντερ φορ. Φυσικά πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που όπως μας απέδειξε και πέρυσι με τη φανέλα της ΑΕΚ έχει πολύ μεγάλο ταλέντο και έχει μπροστά του πολλά χρόνια για να πρωταγωνιστήσει.

1 σχόλιο: