powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Στη μάχη οι "δικέφαλοι"

Στην μάχη των play-off του Γιουρόπα Λιγκ ρίχνονται αύριο η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ. Σαφώς ευκολότερο το έργο των "κιτρινόμαυρων" που αντιμετωπίζουν στη Σκωτία τη Νταντί. Αντίθετα, ο "δικέφαλος" του βορρά καλείται να ξεπεράσει ένα πολύ υψηλότερο εμπόδιο, αυτό της Φενέρμπαχτσε.
ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΩΤΙΑ

Η ΑΕΚ καλείται να ξεπεράσει τα όσα προβλήματα μπορεί να προέκυψαν από την επίθεση οπαδών στον Ντούσαν Μπάγεβιτς και να δείξει πως δεν έχει επηρεαστεί από τις σκηνές ντροπής που εξελίχθηκαν στο γήπεδο της Καλλιθέας.

Στο αμιγώς αγωνιστικό κομμάτι τώρα, η Ένωση εντυπωσίασε στα φιλικά προετοιμασίες, εκτός από το τελευταίο στο Ελ Πάσο, αλλά τα επίσημα παιχνίδια διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό. Είναι δεδομένο πως η ΑΕΚ είναι πολύ καλύτερη ομάδα από τους Σκωτσέζους. Όμως και στο παρελθόν έχει πέσει θύμα έκπληξης, αφού η συγκεκριμένη εποχή είναι αρκετά ύπουλη.

Οι παίκτες του Μπάγεβιτς θα πρέπει να μπουν με μεγάλη προσοχηστο γήπεδο, χωρίς να υποτιμήσουν τη Νταντί, η οποία έχει και το πλεονέκτημα πως βρίσκεται σε μεγαλύτερη ετοιμότητα, αφού το προηγούμενο Σάββατο ξεκίνησε το πρωτάθλημα στη Σκωτία.

Αν η ΑΕΚ προσέξει όσο χρειάζεται τότε όχι μόνο μπορεί να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα, αλλά μπορείνα φτάσει ακόμα και στη νίκη, που ουσιαστικά θα σημάνει και την πρόκριση στους ομίλους. Βαρόμετρο στην αυριανή αναμέτρηση αποτελεί η απόδοση του Σκόκο, ο οποίος σε τέτοια παιχνίδια μπορεί να κάνει τη διαφορά.

ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΠΟΡΕΙ

Πάρα πολύ δύσκολη η αποστολή του ΠΑΟΚ κόντρα στην Φενερμπαχτσέ, ίσως ακόμα πιο δύσκολο απ' ότι στις αναμετρήσεις με τον Άγιαξ. Η ομάδα του Δερμιτζάκη αν παίξει έξυπνα και με τη βοήθεια του κόσμου μπορεί να εκμεταλλευτεί τα κενά στην άμυνα της Φενέρ και να πάρει ένα αποτελεσμα που θα τον κρατήσει ζωντανό στην υπόθεση- πρόκριση.

Οι Τούρκοι έχουν ένα πολύ δυνατό σύνολο αλλά χωρίς το Λουγκάνο στην άμυνα έχουν πολλά κενά και σίγουρα ο ΠΑΟΚ της Τούμπας μπορεί να τα εκμεταλλευτεί. Φυσικά όσον αφορά τον κόσμο του "δικέφαλου" πρέπει να υπάρξει μεγάλη προσοχή αφού η ΟΥΕΦΑ είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Δεν πρέπει να απαντήσει σε ενδεχόμενες προκλήσεις των Τούρκων οπαδών, γιατί μπορεί κάτι τέτοιο να έχεως αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να συμπαρασταθούν στην ομάδα τους στον επαναληπτικό.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Δερμιτζάκης μπορεί να υπολογίζει στους Λίνο και Μουσλίμοβιτς, οι οποίοι αμφότεροι ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών που αντιμετώπιζαν. Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ θα βρίσκεται στο βασικό σχήμα και θα προσδώσει μεγαλύτερη ποιότητα στον ΠΑΟΚ, ενώ ο Βόσνιος επιθετικός ακόμα και αν αγωνιστεί έστω καιγια 30λεπτά μπορεί να προσφέρει πολλά με την εμπειρία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου