powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Η πρεμιέρα των εκπλήξεων

Ξεκίνησε λοιπόν το ελληνικό πρωτάθλημα, με μία πρεμιέρα που ελάχιστοι περίμεναν σίγουρα, αφού παρά τα σχετικά εύκολα παιχνίδια των ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΟΣΦΠ, κανείς από τους τρεις δεν κέρδισε. Αντίθετα εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα των ομάδων της Θεσσαλονίκης, που πέτυχαν το 3 στα 3.

Ξεκινώντας χρονικά, από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη, είδαμε την ακριτική ομάδα να κλέβει τις εντυπώσεις παρουσιάζονταςένα  πολύ καλοδουλεμένο σύνολο με πολύ καλή αμυντική λειτουργία και καλές αντεπιθέσεις.

Αντίθετα, οι πράσινοι έδειξαν πως χωρίς Σισέ δεν έχουν το εύκολο γκολ, ενώ πολύ σημαντική ήταν και η απουσία του Ζιλμπέρτο, ο οποίος δίνει άλλη ποιότητα στο κέντρο της ομάδας. Δεν ικανοποίησε το δίδυμο Μπουμσόνγκ- Καντέ, αλλά φυσικά είναι νωρίς ακόμη και με την πάροδο του χρόνου θα βελτιώνονται.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Ηρακλήςπραγματοποίησε  την πρώτη μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος αφού ενώ έχανε μέχρι το 79΄ τελικά κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι. Ο Ουζουνίδης έκλεψε την παράσταση, αφού με τις αλλαγές του έκανε ματ στον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος έκανε αρκετά λάθη στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Το θετικό για τους ερυθρόλευκους, η εκπληκτική εμφάνιση του Φετφατζίδη, ο οποίος αν και υπέπεσε σε λάθη, ήταν ο καλύτερος του Ολυμπιακού, δικαίωσε τον Ισπανό τεχνικό που τον εμπιστεύτηκε και έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του Πειραιά.

Η άλλη μεγάλη έκπληξη της αγωνιστικής ήρθε από την Κέρκυρα. Οι "Φαίακες" παρά το γεγονός πως αγωνίστηκαν ουσιαστικά εκτός έδρας, αφού το παιχνίδι έγινε στην Πάτρα με πολύ κόσμο της ΑΕΚ, κατάφεραν να επικρατήσουν 2-1 έχοντας σε πολύ μεγάλη βραδιά τον τερματοφύλακα Κωνσταντόπουλο.

Η Ένωση συνέχισε να προβληματίζει με τις εμφανίσεις της έχοντας αφήσει μάλλον πίσω τις σπουδαίες εμφανίσεις στα φιλικά προετοιμασίας. Μεγάλο πρόβλημα για την ΑΕΚ είναι η πάρα πολύ κακή αγωνιστική κατάσταση του Σκόκο, ο οποίος μπορεί με μία του ενέργεια να αλλάξει όλο το παιχνίδι.

Αντίθετα με της ομάδες του τέως ΠΟΚ, Άρης και ΠΑΟΚ μπήκαν με το δεξί στο πρωτάθλημα. Ο δικέφαλος του βορρά μπορεί να δυσκολεύτηκε κόντρα στον αξιόμαχο Πανσερραϊκό, όμως πήρε μία σημαντική νίκη την ώρα που οι άλλοι μεγάλοι στραβοπατούσαν.

Κι αν για τον ΠΑΟΚ ήταν αναμενόμενη η νίκη, ο Άρης δεν είχε τόσο εύκολο έργο. Η έδρα της Καβάλας δεν είναι καθόλου εύκολη και δύσκολα θα περάσουν οι υπόλοιποι. Οι κίτρινοι όμως τα κατάφεραν χάρη στο γκολ του Οριόλ και ξεκίνησαν ιδανικά το νέο πρωτάθλημα.


Από τα υπόλοιπα παιχνίδια ξεχώρισε η νίκη του Ολυμπιακού Βόλου, ο οποίος δείχνει πως δεν έχει διάθεση να εγκαταλείψει ξανά τα μεγάλα σαλόνια, ενώ και ο Αστέρας πέτυχε σπουδαίο διπλό στην Κρήτη κόντρα στον Εργοτέλη. Τέλος, η Λάρισα με τη νίκη επί του Ατρομήτου έδειξε πως φέτος έχει το υλικό για να πάει αρκετά ψηλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου