powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Τι είδαμε στα γήπεδα της Ευρώπης

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι αγώνες των play-off τόσο για το Europa League όσο καιγια το Champions League. Είδαμε κάποιες πολύ ενδιαφέρουσε αναμετρήσεις αλλά αυτό στο οποίο μπορούμε εύκολα να καταλήξουμε είναι πως οι ομάδες, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, ακόμα δεν είναι έτοιμες.
Από τα play-off του Champions League αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση είναι το 3-0 σε 28 λεπτά της Γιουνγκ Μπόις επί της Τότεναμ. Μπορεί οι Άγγλοι τελικά να μείωσαν σε 3-2 και να ελπίζουν σε πρόκριση όμως η εικόνα τους στο πρώτο ημίωρο ήταν αποκαρδιωτική, σε αντίθεση με το καταπληκτικό πρώτοημίχρονο κόντρα στη Σίτι το Σάββατο, κάτι που επιβεβαιώνει πόσο περίεργη είναι αυτή η εποχή για τις ομάδες.

Εντυπωσιακή και η νίκη της Ζίλινα στην Πράγα, κόντρα στη Σπάρτα και πλεόν η ομάδα από η Σλοβακία, εκμεταλλευόμενη το σύστημα του Μισέλ Πλατινί έχει κάθε λόγο να ονειρεύεται τη συμμετοχή και τα χρήματα της κορυφαίας διασσυλογικής διοργάνωσης.

Σημαντική επιτυχία και για την άπειρη σε τέτοιο επίπεδο Μπράγκα, η οποία επικράτησε με 1-0 της Σεβίλλης. Η ομάδα της Ανδαλουσίας ποντάρειστην καυτή της έδρα ώστε να μην πέσει θύμα έκπληξης και να συμμετάσχει για άλλη μία χρονιά στο Champions Lague.

Στο Europa League τώρα, τα φαβορί κατά κύριο λόγο δεν συνάντησαν προβλήματα στις πρώτες αναμετρήσεις αλλά δεν έλειψαν και οι εκπλήξεις. Την αρχή έκανε η Αιντχόβεν, η οποία "κατάφερε" να χάσει με 1-0 εκτός έδρας από την Ρωσική Σιμπίρ, η οποία βρίσκεται μετά από 17 αγώνες στο πρωτάθλημά της στην τελευταία θέση!

Θύμα έκπληξης έπεσε και η Γαλατασαράι, η οποία έμεινε στην Τουρκία στο 2-2 κόντρα στην Καρπάτι από την Ουκρανία και πλέον μπήκε σε περιπέτειες, ενώ σε εντός έδρα στραβοπάτημα υπέπεσε και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας, η οποία ηττήθηκε με 0-2 από την Μπρόντμπι και πλεόν μόνο με θάυμα θα καταφέρει να πάρει την πρόκριση.

Τέλος, η χθεσινή μέρα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για τις ομάδες της Κύπρου αφού και οι 3 γνωρισαν ισάριθμες ήττες. Η Ανόρθωση ηττήθηκε με το βαρύ 4-0 στη Μόσχα από την ΤΣΣΚΑ, η Ομόνοια εντός έδρας 0-1 από τη Μέταλιστ και ο ΑΠΟΕΛ 1-0 στην Ισπανία από τη Χετάφε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου