powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Σαν σήμερα στον αθλητισμό

1927- Γεννιέται η Αλθία Γκίμπσον, Αμερικανίδα πρωταθλήτρια του τένις, η οποία είναι η πρώτη έγχρωμη αθλήτρια, που έλαβε μέρος στο παγκόσμιο τουρνουά τένις, τον Αύγουστο του 1950.
1928- Πρωτοεμφανίζονται οι αριθμοί στις φανέλες των παικτών στους αγώνες ποδοσφαίρου Arsenal- Sheffield Wednesday και Chelsea- Swansea Town. Οι γηπεδούχοι φοράνε νούμερα από 1-11 και οι φιλοξενούμενοι 12-22.
1946- Ο Ben Hogan κατακτά τον πρώτο του σημαντικό τίτλο όταν κερδίζει το πρωτάθλημα PGA στο Πόρτλαντ των ΗΠΑ.
1960- Τα καταπληκτικά φαγητά της Ρώμης είχαν σαν αποτέλεσμα να πάρουν βάρος και να χάσουν την φόρμα τους πολλοί από τους αθλητές που παίρνουν μέρος στους 17ους Ολυμπιακούς Αγώνες, που ξεκινούν στις 25/8 και ολοκληρώνονται στις 11/9. Για πρώτη φορά ξανακούγεται ο Ολυμπιακός Ύμνος του Σπύρου Σαμάρα που είχε αναγνωριστεί δυο χρόνια πριν από τη ΔΟΕ ως μόνιμος και επίσημος ύμνος των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Συμμετέχουν 4733 αθλητές και 610 αθλήτριες από 84 κράτη σε 17 αθλήματα. Ο Πάπας Ιωάννης ΙΒ ευλογεί τους αθλητές στο Βατικανό πριν από τους αγώνες. Πρώτη δορυφορική μετάδοση των αγώνων και ηλεκτρονική παρουσίαση των αποτελεσμάτων σε πίνακες. Ο πυγμάχος Μοχάμετ Άλι κάνει την πρώτη διεθνή του εμφάνιση σαν ερασιτέχνης.
1997- Ο Πατ Νταβ γίνεται ο πέμπτος τζόκεϊ, που φτάνει τις 7.000 νίκες στην καριέρα του όταν κερδίζει την δεύτερη κούρσα της Saratoga Race Course ιππεύοντας τον Bay Harbor.
2004- Μάχη με τα κύματα, δίνει ο Νίκος Κακλαμανάκης, για να εξασφαλίσει το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.. Με τον τρόπο που γνωρίζει καλύτερα από όλους ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, κατάφερε να σκαρφαλώσει ακόμα μια θέση στην τελευταία ιστιοδρομία και από την τρίτη να βρεθεί στη δεύτερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου