powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Απίστευτος αγώνας, νικητής ο Χάμιλτον!

Σε ένα απίστευτο γκραν πρι στο Βέλγιο ο Λιούις Χάμιλτον πήρε μία πολύ σημαντική νίκη στο Σπα, κάνοντας αποφασιστικό βήμα στη μάχη για το πρωτάθλημα. Ο αγώνας τα είχε όλα, εκπληκτική εκκίνηση, βροχή κι εγκαταλείψεις!
Όλα έδειχναν πως ο Χάμιλτον θα έφτανε σε μία άνετη νίκη, όμως η βροχή και το αυτοκίνητο ασφαλείας είχαν διαφορετική άποψη κι έδωσαν άλλο χρώμα στο γκραν πρι. Στοίχισε στον Γουέμπερ η κακή του εκκίνηση. Βάθρο για τον πολύ καλό Κουμπίτσα, μπήκε στους βαθμούς ο Σουμάχερ παρ' ότι ξεκίνησε από την 21ηθέση.


Ο Μαρκ Γουέμπερ παρ' ότι ξεκινούσε τον αγώνα από την πρώτη θέση, πραγματοποίησε μία τραγική εκκίνηση και βρέθηκε στην 6η θέση. ο Χάμιλτον το εκμεταλλεύτηκε και πήρε κεφάλι στην κούρσα, ενώ στη συνέχεια και ο έτερος οδηγός της ΜακΛάρεν προσπέρασε τον Κούμπιτσα και ανέβηκε στη δεύτερη θέση.

Η συνέχεια όμως ήταν συγκλονιστική καθώς ψιχάλες έκαναν την εμφάνισή τους. Οι περισσότεροι οδηγοί, παρά τη δυσκολία στην πίστα δεν ρίσκαραν αλλαγή ελαστικών. Άτυχος στάθηκε όμως ο Φερνάντο Αλόνσο, ο οποίος μετά από σύγκρουση με τον Μπαρικέλο, αναγκάστηκε να μπει στα πιτς και έβαλε τα ενδιάμεσα ελαστικά.

Εκ των υστέρων όμως φάνηκε πως ήταν λάθος επιλογή αφού η βροχή σταμάτησε και δικαιώθηκαν όσοι δεν μπήκαν για αλλαγή ελαστικών. Στη συνέχεια ο Χάμιλτον άνοιξε τη διαφορά του από τους υπόλοιπους.

Ο αγώνας όμως επεφύλασσε συγκλονιστική συνέχεια αφού λίγο πριν τα μέσα στου αγώνα ο Φέτελ την ώρα που πίεζε τον Μπάτον έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου του και έπεσε πάνω στο Βρετανό. Ο οδηγός της ΜακΛάρεν εγκατέλειψε, ενώ ο Φέτελ μετά από είσοδο στα πιτς συνέχισε τον αγώνα αλλάζοντας αεροτομή. 

Στη συνέχεια του αγώνα όλοι παρακολουθούσαν τις εξελίξεις του καιρού κι αν η βροχή θα κάνει ξανά την εμφάνισή της, κάτι που συνέβη στον 34ο γύρο με τους περισσότερους οδηγούς να μπαίνουν στα πιτ στον επόμενο γύρο για να βάλουν τα ενδιάμεσα ελαστικά.

Οι μόνοι που δεν άλλαξαν ήταν οι πρωτοπόροι, με τον Λιούις Χάμιλτον να χάνει τον έλεγχο του μονοθεσίου και να γλιτώνει τελευταία στιγμή από την εγκατάλειψη. Τελικά και οι 4 πρώτοι μπήκαν στα πιτς 8 γύρους πριν το φινάλε με τον Γουέμπερ να περνάει στη δεύτερη θέση αφήνοντας πίσω του τον Κουμπίτσα.

Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα αφού τον 38ο γύρο κι ενώ η βροχή δυνάμωνε ακόμα περισσότερο, ο Αλόνσο έχασε τον έλεγχο του μονοθεσίου, το οποίο παρέμεινε ακινητοποιημένο στην πίστα και ως εκ τούτου είχαμε την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας.

Οι 4 τελευταίοι γύροι  ήταν συγκλονιστικοί αφού Χάμιλτον, Γουέμπερ και Κούμπιτσα ήταν πολύ κοντά. Τελικά ο Βρετανός κατάφερε να κρατηθεί μπροστά και να πάρει μία πολύ σημαντική νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου