powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Στη σέντρα η Superleague


Ανοίγει σήμερα η αυλαία του νέου ελληνικού πρωταθλήματος με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη. Φυσικά,όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή, όλοι εύχονται το πρωτάθλημα να είναι ακόμη καλύτερο από το προηγούμενο, χωρίς εξωαγωνιστικά παρατράγουδα και ει δυνατόν, χωρίς βία στα γήπεδα.
Λίγες ώρες πριν τη σέντρα στη SuperLeague 2010-2011 ας κάνουμε μία μικρή παρουσίαση των ομάδων, καθώς και μία πρόβλεψη για τη θέση στην οποία πιθανόν θα τερματίσουν. Μπορείτε φυσικά να πείτε κι εσείς τη γνώμη σας.

ΑΕΚ
Η ΑΕΚ ξεκίνησε τις κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι φέρνοντας πίσω στην Ελλάδα τους Λυμπερόπουλο και Δέλλα, ελπίζοντας να κερδίσει πολλά από την εμπειρία τους. Επίσης, παρά το μεγάλο σίριαλ, κατάφερε να κάνει τη μεγάλη μεταγραφή και να φέρει στην Ελλάδα τον Πάπα Μπούμπα Ντιόπ. Επιπλέον, στην Ένωση ήρθαν και οι Έντερ, Αργυρίου, Ματεντζίδης και Ντατόμο.

Η Ένωση εντυπωσίασε στα φιλικά προετοιμασίες που έδωσε και παρά το ότι δεν μπορεί κάποιος μ΄σω αυτών να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα, έδειξε πολύ καλά στοιχεία. Στα επίσημα παιχνίδια με τη Νταντί όμως, παρά την πρόκριση δεν ικανοποίησε με τις εμφανίσεις της και έδειξε πως θέλει ακόμα δουλειά.

Η ΑΕΚ είναι πολλά χρόνια χωρίς πρωτάθλημα αλλά και φέτος δεν δείχνει πως έχει την ικανότητα να χτυπήσει τον τίτλο.

Πρόβλεψη: 2η-4η

ΑΡΗΣ
Ο Άρης κινήθηκε πολύ δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι, αφού προχώρησε ούτε λίγο ούτε πολύ σε 12 αποκτήσεις παικτών. Οι σημαντικότεροι από αυτούς είναι οι Ρουίς, Τσέζαρεκ, Τσεσνάουσκις, Μενδρινός, Μίτσελ και Οριόλ.

Αυτή είναι η πρώτη χρονιά κατά την οποία ο Κούπερ έχει κάνει αυτός την προετοιμασία με την ομάδα, οπότε άπαντες στο στρατόπεδο του Άρη περιμένουν καλύτερη χρονιά, αν και το σημαντικό είναι να αποκτήσουν οι παίκτες ομοιογένεια, αφού υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα.

Στα παιχνίδια για το europa league ο Άρης έδειξε κατά διαστήματα πως βρίσκεται σε καλό δρόμο και έχει τις δυνατότητες να κάνει το βήμα παραπάνω σχέση με πέρυσι.

Πρόβλεψη: 3ος-5ος

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Πολλές οι μεταγραφές και για την ομάδα της Τρίπολης και είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα προσαρμοστούν όλοι αυτοί. Κυριότερα αποκτήματα οι Αράς, Κρις και Ορόθκο αλλά πολύ σημαντικό πλήγμα η φυγή του Καρντόσο.

Πρόκειται για ένα παίκτη που έδινε άλλη ποιότητα στο κέντρο του Αστέρα και πλέον χάνει πολύ από τη δύναμή του, κάτι που ίσως του κοστίσει.

Πρόβλεψη: 12ος-14ος

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Μόλις δύο μεταγραφές για την ομάδα του Περιστερίου, η οποία απέκτησε τον Σαμπού αλλά και τον γνωστό Καμαρά από τη Σέφιλντ, ο οποίος μπορεί να δώσει λύσεις στον Ατρόμητο.

Η ομάδα του Γιώργου Δώνη στο φιλικό με τον ΠΑΟ έδειξε πολύ καλά στοιχεία  και δεδομένης της παραμονής του βασικού κορμού αλλά και του προπονητή, μπορεί να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη.

Πρόβλεψη: 5ος-7ος

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
Τον βασικό του κορμό διατήρησε και ο Εργοτέλης, ο οποίος απέκτησε μόνο τους Αλεξόπουλο, Ολίσε και Χαντί. Η ομάδα της Κρήτης σίγουρα δεν πρόκειται να κινδυνέψει αλλά φαντάζει πολύ δύσκολο να μπορέσει να τερματίσει και ψηλά στην κατάταξη.

Πρόβλεψη: 8ος-10ος

ΗΡΑΚΛΗΣ
Ο "Γηραιός" άλλαξε προπονητή, έχοντας πλέον τον Ουζουνίδη στον πάγκο, αλλά άλλαξε και πολλά στη σύνθεση της ομάδας, αφού προχώρησε σε 10 μεταγραφές. Σπουδαιότερα αποκτήματα ο Χο΄σεμι από τη Μαγιόρκα, ο Ελευθερόπουλος και ο Αραμπατζής.

Ο Ηρακλής κινήθηκε πολύ δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι και πλέον μένει να διαπιστώσουμε αν ο Μαρίνος Ουζουνίδης καταφέρει να κάνει αυτούς τους παίκτες ένα δυνατό και δεμένο σύνολο. Κι εδώ ισχύει ότι περίπου και στον Εργοτέλη, αφού δύσκολα θα κινδυνέψει.

Πρόβλεψη: 10ος-12ος

ΚΑΒΑΛΑ
Η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος κινήθηκε για άλλο ένα καλοκαίρι σε υψηλούς ρυθμούς στο κομμάτι των μεταγραφών. αποκτήθηκαν 12 παίκτες αλλά σημαντικότερη προσθήκη είναι η τελευταία, αυτή του Καρντόσο από τον Αστέρα, ο οποίος μπορεί να ανεβάσει το επίπεδο της μεσαίας γραμμής της Μακεδονικής ομάδας.

Πλέον όλοι γνωρίζουν την Καβάλα και δεν θα αντιμετωπιστεί ως έκπληξη, αλλά δύσκολα μπορεί να πραγματοποιήσει πορεία καλύτερη από αυτή του προηγούμενου πρωταθλήματος.

Πρόβλεψη: 7η-9η

ΚΕΡΚΥΡΑ
Η Κέρκυρα επέστρεψε στα σαλόνια της Super League και προχώρησε σε σημαντικές μεταγραφές στην προσπάθειά της να παραμείνει στη μεγάλη κατηγορία. Απέκτησε εκτός των άλλων τους Στολτίδη, Ίβιτσα Μαιστόροβιτς, Καλατζή και Επστάιν.

Οι Φαίακες θα δώσουν μάχη μέχρι τέλους για την παραμονή τους παρ'  ότι διαθέτουν αρκετά καλό υλικό. Αν η ομάδα δέσει γρήγορα μπορεί και να πετύχει το στόχο της.

Πρόβλεψη: 13η- 15η

ΛΑΡΙΣΑ
Πολύ σημαντική χρονιά η συγκεκριμένη για την Λάρισα, αφού στα μέσα της χρονιάς θα αγωνίζεται στο νέο της γήπεδο, κάτι που αναμένεται να της δώσει μεγαλύτερη ώθηση.

Βεβαίως ώθηση θα της δώσει αγωνιστικά και ο Ταυλαρίδης στην άμυνα, αλλά και το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα, ο Γκέρεμι, στο χώρος της μεσαίας γραμμής, δίνοντας πολύ μεγάλη ποιότητα στη Λάρισα.

Πρόβλεψη: 7η-9η

ΞΑΝΘΗ
Ερωτηματικό αποτελεί η ακριτική ομάδα, η οποία προχώρησε σε αρκετές μεταγραφές, χωρίς να έγινε κάποια που θα κάνει το "γκελ" στον κόσμο, αλλά φυσικά όλα θα κριθούν στο γήπεδο.

Η περσινή χρονιά δεν ήταν καθόλου επιτυχημένη αλλά και φέτος τα πράγματα δεν φαίνονται πολύ αισιόδοξα για την μοναδική πλέον επρόσωπο της Θράκης.

Πρόβλεψη: 12η-14η

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Με την ανάληψη της ηγεσίας του Ολυμπιακού από τον Μαρινάκη, οι ερυθρόλευκοι προχώρησαν σε πολλές και ποιοτικές μεταγραφές. Ριέρα, Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ και Πάντελιτς κυρίως είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά στην Ελλάδα, χωρίς φυσικά να ξεχνάμε τους Ουρτάδο, Νέμεθ, Φουστέρ και τα υπόλοιπα μεταγραφικά αποκτήματα.

Μπορεί  ο Ολυμπιακός να έμεινε πολύ νωρίς εκτός Ευρώπης αλλά αυτό θα τον βοηθήσει να επικεντρωθεί στην προσπάθεια για επιστροφή στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος. Το ρόστερ είναι γεμάτο αλλά πρέπει να δούμε αν τόσοι καινούριοι παίκτες θα μπορέσουν να δέσουν γρήγορα.

Κομβική σημασίας η πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον Ηρακλή, αφού με νίκη οι Πειραιώτες κερδίζουν και ψυχολογία αλλά και χρόνο λόγο της διακοπής.

Πρόβλεψη: 1ος-3ος

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
Μετά από πολλά χρόνια ο Βόλος βρίσκεται ξανά στα μεγάλα σαλόνια αλλά είναι δεδομένο πως πρέπει να κάνει πολύ μεγάλη προσπ΄θεια για να διατηρηθεί στην πρώτη κατηγορία.

Απέκτησε 13 παίκτες και ευελπιστεί πως θα τον βοηθήσουν στη μεγάλη μάχη που θα δώσει για την παραμονή.

Πρόβλεψη: 13ος-15ος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
Ο Παναθηναϊκός ως πρωταθλητής μπαίνει φυσικά στο καινούριο πρωτάθλημα με άλλο αέρα και ως φαβορί για να υπερασπιστεί το στέμμα του. Διατήρησε το βασικό πετυχημένο κορμό της προηγούμενης χρονιάς και προσέθεσε δύο πολύ σημαντικά στελέχη, τον Γκοβού και τον Μπουμσονγκ.

Οι πράσινοι έχουν την ομοιογένεια που λείπει από τον αιώνιο αντίπαλό τους, κάτι που τους δίνει τουλάχιστον αρχικά το προβάδισμα για τον τίτλο. Όμως έχουν ως μειονέκτημα την Ευρώπη, αφού ειδικά ο Οκτώβρης θα είναι ένας μήνας φωτιά και θα πρέπει ο Παναθηναϊκός να αντεπεξέλθει και στο Champions League αλλά και στα συνεχόμενα ντέρμπι που έχει στον πρώτο γύρο στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Πρόβλεψη: 1ος-2ος

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
Αρκετές μεταγραφές και για τον Πανιώνιο, χωρίς όμως κάποια εντυπωσιακή κίνηση. Αυτό που περιμένουμε να δούμε είναι πως και αν θα επηρεαστεί η ομάδα της Νέας Σμύρνης από τα όσα συνέβησαν με τους οπαδούς που κατέστρεψαν το γήπεδο της ομάδας τους.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η ομάδα της Νέας Σμύρνης δεν μπορεί να έχει βλέψεις για υψηλές θέσεις αλλά και πολύ δύσκολα, μόνο με συγκυρίες, θα βρεθεί και σε περιπέτειες.

Πρόβλεψη: 10ος-12ος

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
Η ομάδα των Σερρών ανέβηκε αμέσως ξανά στην πρώτη Εθνική μετά τον υποβιβασμό της πρόπερσι και θέλει πλέον να σταματήσει να γίνεται ασανσέρ. Το έργο της μακεδονικής ομάδας είναι αρκετά δύσκολο αλλά όλα θα φανούν εντός των αγωνιστικών χώρων.

Πρόβλεψη: 14ος-16ος

ΠΑΟΚ
Τέλος, ο δικέφαλος του βορρά έκανε μία πολύ σημαντική μεταγραφή, αφού ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης επέστρεψε στον ΠΑΟΚ, ενώ σπουδαία προσθήκη είναι και αυτή του Ζουέλα.

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από την τεράστια πρόκριση κόντρα στην Φενέρ και είναι δεδομένο πως θα έχει πολύ ανεβασμένη ψυχολογία, τουλάχιστον στο ξεκίνημα. Σίγουρα οι φίλαθλοί του ονειρεύονται τίτλο αλλά πρέπει να δούμε και πως θα αντιδράσει  η ομάδα του Δερμιτζάκη κόντρα σε κλειστές άμυνες.

Πρόβλεψη: 2ος-4ος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου