powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Όχι στην ένσταση λόγω ηθικής?

Από χθες το βράδυ και μετά τη λήξη του αγώνα της ΑΕΚ με την Κέρκυρα υπήρξε έντονη φημολογία πως η Ένωση μπορούσε να καταθέσει ένσταση λόγω της συμμετοχής του Βενέτη και να πάρει το παιχνίδι στα χαρτιά.

Φυσικά το μυαλό όλων πήγε στα παιχνίδια που παίζει η μοίρα, αφού είναι λίγο- πολύ γνωστή η ιστορία του πως πήρε ο Ολυμπικός το πρωτάθλημα του 2008, παίρνοντας στα χαρτιά τον αγώνα με την Καλαμαριά. Τότε κόσμος, διοίκηση και παίκτες μιλούσαν για "χάρτινο" πρωταθλητή.

Ο καιρός όμως έχει γυρίσματα και η ΑΕΚ είχε τη δυνατότητα να καταθέσει ένσταση λόγω της συμμετοχής του Βενέτη στο παιχνίδι, ο οποίος είχε αποβληθεί στο φιλικό της Κέρκυρας με τον Παναιτωλικό, αλλά δεν το έκανε. Γιατί όμως? Γιατί δεν ήθελε?

Για τον κόσμο της ΑΕΚ δεν έχω καμία αμφιβολία πως δεν ήθελε με τίποτα 3 πόντους σαν κι αυτούς για πολλούς και διάφορους λόγους. Για την διοίκηση όμως δεν είμαι και τόσο σίγουρος. Αν ο Αδαμίδης και οι συνεργάτες του δεν ήθελαν να προβούν στην ένσταση λόγω ηθικής, τότε από το προηγούμενο βράδυ κιόλας θα έβγαινε η ανάλογη ανακοίνωση.

Κάτι τέτοιο όμως δε συνέβη για δύο κυρίως λόγους. Πρώτο, για να αφουγκραστεί η διοίκηση την αντίδραση των φιλάθλων και δεύτερον γιατί δεν υπήρχε σιγουριά πως ο Βενέτης αγωνίστηκε ενώ δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής.

Μόλις όμως σήμερα έγινε γνωστό πως στο φιλικό στο οποίο αποβλήθηκε ο παίκτης της Κέρκυρας δεν υπήρχε φύλλο αγώνος και συνεπώς δε μετρούσε η αποβολή, η διοίκηση της ΑΕΚ αποφάσισε να μην προχωρήσει σε ένσταση.

Είναι προφανές πως αν διαπίστωναν πως η ΑΕΚ έστω κι έτσι μπορεί να πάρει 3 πόντους θα το έκαναν, και κατ' εμέ άδικο δεν θα είχαν. Δίκαιη η νίκη της Κέρκυρας αλλά αν είχε παραβιάσει κανονισμούς έπρεπε να τιμωρηθεί. Συνεπώς προσωπικά θεωρώ πως η ένσταση δεν έγινε γιατί δεν θα κέρδιζε κάτι η ΑΕΚ και όχι λόγω ηθικής.

2 σχόλια:

  1. pote den tha ekane enstasi giati h aekara den einai olympiakos-xartinos prwtathlitis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. katarxhn file m den eisai aekara...eisai to gnwsto aekaki peste katw...opote den tha asxolithoume kiallo ...ante geia...thodoris

    ΑπάντησηΔιαγραφή