powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Ξανά στη δράση η Premier League

 Ένα από τα πιο ποιοτικά και ανταγωνιστικά πρωταθλήματα του κόσμου, η Premier League, θα μας κρατήσει συντροφιά από σήμερα και για τους επόμενους μήνες και αναμένεται να προσφέρει για άλλη μία χρονιά θέα υψηλού επιπέδου.
  Στο μεταγραφικό παζάρι που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη την παράσταση έκλεψε η Μάντσεστερ Σίτι η οποία κινήθηκε πάρα πόλύ δυναμικά και έχει ένα ρόστερ ικανό για μεγάλα πράγματα.
 Οι "πολίτες" έχουν αποκτήσει μέχρι στιγμής 6 παίκτες εκ των οποίων ο Γιάγια Τουρέ από την Μπαρτσελόνα για τον οποίο δαπανήθηκαν 30.000.000 ευρώ και αποτελεί την δεύτερη πιο ακριβή μεταγραφή του καλοκαιριού. Η Σίτι όμως δεν σταμάτησε εκεί αφού απέκτησε και τον Σίλβα απο την Βαλένθια για 28.750.000 ευρώ αλλά και τον Κολάροφ από την Λάτσιο. Ομολογουμένως πρόκειται για 3 παίκτες που μαζί με τον Ζερόμ Μπόατενγκ μπορούν να ανεβάσουν την ομάδα σε άλλο επίπεδο. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι οπαδοί της Σίτι κάνουν όνειρα για κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Βεβαίως φαβορί για το πρωτάθλημα είναι η ομάδα που υπερασπίζεται τον τίτλο και στην περίπτωσή μας πρόκιται για την Τσέλσι. Οι "μπλε" έχασαν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς από τη Μάντσεστερ χωρίς να ικανοποιήσουν με την εμφάνισή τους αλλά πρόκειται για ένα παιχνίδι που μπορεί να διακυβεύεται ένα τρόπαιο αλλά έχε περισσότερο χαρακτηρά αγώνα προετοιμασίας.
Η Τσέλσι δνεκινήθηκε ιδιαίτερα στο μεταγραφικό παζάρι και περιορίστηκε στην απόκτηση του Μπεναγιούν από τη Λίβερπουλ και του Ραμίρες από την Μπενφίκα ενώ αποχώρησαν οι Μπάλακ, Τζο Κόουλ και Μπελέτι. Παρ' όλα αυτά όμως υπάρχει ο ίδιος κορμός με πέρυσι και είναι δεδομένο πως η Τσέλσι θα πρωταγωνιστήσει και θα παλέψει μ΄χρι τέλους για να επαναλάβει την επιτυχία της περασμένης χρονιάς.
 Νωχελικά στην αγορά κινήθηκε και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκτώντας τους Σμόλινγκ, Μπέμπε αλλά και τον Ερνάντεθ, τον πιθετικό από το Μεξικό ο οποίος ήδη δείχνει ότι έχει τα φόντα να "κλέψει" τις καρδιές των οπαδών των "κ'οκκινων διαβόλων". Πολύ σημαντικό όμως για την ομάδα του Σερ  Άλεξ είναι πως δεν παραχωρήθηκε κανείς απότους βασικούς παίκτες, κάτι που σημαίνει πως θα υπάρχει η απαραίτητη χημεία και όταν φυσικά υπάρχει στον πάγκο ένας προπονητής όπως ο Φέργκιουσον τότε είναιδεδομένο πως η Γιουνάιτεντ θαείναι και φέτος από τα φαβορι.
Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα κενό αφού Λίβερπουλ και Άρσεναλ δεν δείχνουν ικανές να κοιτάξουν στα μάτια  τις 3 ομάδες που προαναφέραμε.
Η Άρσεναλ απέκτησε τους Σαμάκ, Εμπεσίλιο και Κοσιέλνι, παίκτες που δύσκολα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μόνο θετκό το γεγονός ότι παρά την επιθυμία του ίδιου του Φάμπρεγκας αλλά κα την ασφυκτική πίεση της Μπαρτσελόνα, ο Καταλανός θα αγωνίζεται και την επόμενη χρονιά στα γήπεδα της Αγγλίας.
Για τη Λίβερπουλ τα πράγματα είναι ακόμη πιο περίπλοκα αφού αν και αποκτήθηκαν σημαντικοί ποδσφαιριστές όπως   ο Γιοβάνοβιτς, ο Κόουλ και ο Πόουλσεν, είνα άγνωστο το κατά πόσο θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες ενός τόσο μεγάλου συλλόγου, ο κατά τα άλλα απόλυτα επιτυχημένος στην Φούλαμ, Ρόι Χόντσον.
Από τις υπόλοιπες ομάδες, Τότεναμ και Άστον Βίλα διατήρησαν τον κορμό τους και έχουν βλέψεις  για το κάτι παραπάνω, ενώ ευχάριστη έκπληξη μπορεί να αποτελέσει η Μπέρμιγχαμ.

Το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

ΣΑΒΒΑΤΟ
Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι (14:45)
Άστον Βίλα - Γουέστ Χαμ (17:00)
Μπλάκμπερν - Έβερτον
Μπόλτον - Φούλαμ
Σάντερλαντ - Μπέρμιγχαμ
Γουίγκαν - Μπλάκπουλ
Γουλβς - Στόουκ
Τσέλσι - Γουέστ Μπρομ (19:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ

Λίβερπουλ - Άρσεναλ (18:00)

ΔΕΥΤΕΡΑ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Νιούκαστλ (22:00)


Σέντρα στην Premier League

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου