powered by Agones.gr (Στοίχημα)

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Έργο Βαλβέρδε ή όχι;

Ο Ολυμπιακός διέσυρε με 5-1 τη Ρόμα παρουσιάζοντας μία εικόνα εντελώς διαφορετική από εκείνη στον αγώνα με την Μακάμπι στο Ισραήλ. Άραγε ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει κάποιο μαγικό ραβδάκι με το οποίο άλλαξε το πρόσωπο των Πειραιωτών;
Ασφαλώς και όχι. Είναι πολύ δύσκολο να πιστέψει κάποιος πως μέσα σε πολύ λίγες μέρες ένας προπονητής κατάφερε να κάνει τους παίκτες του να αφομοιώσουν όσα επιθυμεί. Είναι αδύνατο να αλλάξει κάτι όσον αφορά τον τομέα της τακτικής. Φυσικά δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε πως στο φιλικό με τους Ιταλούς υπήρξαν και στιγμές όπου ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά, δείγμα της δουλειάς του Ισπανού τεχνικού και στο πρώτο του πέρασμα από το λιμάνι.
Αυτό που σίγουρα άλλαξε με την έλευση του Βαλβέρδε και την απομάκρυνση του Λίνεν είναι η ψυχολογία που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Δεν ήταν λίγοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που ανακουφίστηκαν με τη φυγή του Γερμανού και φάνηκαν πιο απελευθερωμένοι ενώ και οι "μικροί" προσπάθησαν να αποδείξουν στο νέο τους προπονητή πως μπορεί να τους εμπιστευτεί στο μέλλον.
Το επόμενο φιλικό την Τετάρτη με τη Λα Κορούνια μπορεί να μην συγκεντρώσει πολύ κόσμο και να μην έχει πανηγυρικό τόνο, είναι όμως σίγουρο πως θα είναι ένα παιχνίδι στο οποίο θα μπορούν εξαχθούν πιο ασφαλή συμπεράσματα για το έργο του Βαλβέρδε.

1 σχόλιο:

  1. Ο Ολυμπιακός δεν έχει μέλλον.
    Ας κερδιζει οσα φιλικα μπορει αφου σε κανονικους αγωνες δεν σταυρωνει νικη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή